2020-11-09 15:04:00• hírek • Bede Emőke

Bővítik a Szatmár megyei intenzív osztályok kapacitását

Amint arról korábbi cikkeinkben már beszámoltunk, Szatmár megyében továbbra is konstans emelkedést mutat az újonnan igazolt koronavírus-fertőzések száma, és sajnos azok száma is magas, akik tüneteik miatt kórházi kezelésre szorulnak.

A Nelu Tataru egészségügyi miniszter múlt heti, szatmári látogatása során, kiderült, hogy a Nagykárolyi Városi Kórházban és a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban összesen 21 ágy áll az intenzív terápiára szoruló páciensek rendelkezésére, ebből 12 Nagykárolyban és 9 Szatmárnémetiben található. A tárcavezető a megyei helyzet mérlegelése végén a Covid-19-cel kezelt betegek számára fenntartott ágyak számának mielőbbi növelését szorgalmazta.


Szerencsére a szót sikerült hamar tettre váltani, ugyanis hétfő délután a prefektusi hivatal arról tájékoztatta híroldalunkat, hogy a szatmári és a nagykárolyi kórházakban jelen pillanatban már 32 ágy áll az intenzív terápiára szorul betegek rendelkezésére, ugyanakkor hasonló bővítést kezdeményeztek az Avasfelsőfalui Városi Kórházban és a tüdőkórház bikszádi részlegén is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: